1

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar vissza fogom sírni Bajnait...

kabe96 , 2010.07.05. 18:01

Csúnyákat fogok írni, mert nagyon kiborít a kormány legújabb döntése, mely szerint a NER(Nemzeti Együttműködés Rendszere)-nyomtatványt ki kell függeszreni az összes kormányzati épületben, legalább 50x70 cm-es méretetben, ráadásul A tábla megfelelõ állapotáról és szükség szerinti cseréjérõl intézkedni kell.” Akinek meg nem kötelező, azt meg megkérik a rendeletben. Fantasztikus.

Már most elegem van a forradalomból, az alkotmányozó nemzetgyűlésből és a NER-ből is. Nem szavakban kell forradalmat csinálni. Sőt sehogy sem kell. Itt nem forradalom volt. Itt egy demokratikus választás volt. Remélhetőleg nem az utolsó. Pedig ebbe az irányba haladunk. Mármint, hogy nem igazán lesz több. Orbán Viktor fejében rendet kéne tenni, mert nem kell itt forradalom. Mire fel kéne? És pont Ő lesz itt a nagy forradalmár. Habár lehet. már megcsinált pár forradalmat, párttagot küldött az ÁSZ élére, párttag lett Magyarország legfőbb méltósága(illetve most épp nem azok, mert nem lehetnek, de 2 hete még azok voltak, felesleges volna vitatni párthovatartozásukat). Ez aztán a forradalom.

Vajon az emberek ezért szavaztak a FIDESZ-re? Hogy bemennek az önkormányzathoz és elolvassák azt a fenomenális szöveget, melyben elolvashatjuk, hogy az elmúlt két évtized zavaros volt és most szerezte vissza a magyar nép az önrendelkezés jogát? Egyből utána jön az '56 - rendszerváltás - 2010 tengely(szavazófülkei forradalom). Most álljunk meg egy percre. Megkérem Orbán Viktort, hogyha esetleg ezt a posztot olvasgatná, legyen szíves gondolkozzon el rajta, hogy milyen alapon jön Ő ahhoz, hogy április 11-ét összevesse október 23-val? Egyáltalán hogy lehet egy lapon emlegetni ezeket?

Sőt, mi az, hogy erre kaptak felhatalmazást. Nem erre. Megnéztem a FIDESZ választási programját, rákerestem benne a "Nemzeti Együttműködés Rendszere" szavakra, majd csak az előbbi kettőre. Nem fogjátok kitalálni...Egy darab találat nem volt. Senki nem tudott erről a képződményről, talán maga Orbán Viktor sem, illetve remélem, hogy nem, mert akkor érthetetlen, hogy miért nem írta le a választási programba...

Most éppen Navracsics úr demokráciáról szóló írását olvasom, szintén a választási programba.

"A Fidesz 1988-ban éppen azért alakult, hogy ennek egyszer s mindenkorra
véget vessen, a magyarok is valódi demokráciában éljenek, s élvezhessék a nyugat-európai államokban látott szabadságot és jólétet."

Ezt írja Navracsics. Ez papíron szép és jó, sőt gyakorlatban sem megvalósíthatatlan, de a FIDESZ tettei nem igazolják, a jelenlegi frakcióvezető által leírtakat. Neki az a demokrácia, hogy kötelezi az állami intézményeket egy nyomtatvány kirakására, ráadásul megszabott méretben, sőt arra is ügyelni kell, hogy milyen állapotban van az... Ráadásul nem akármilyen nyomtatvány, hanem az, melyben a kormányó pártszövetség idei országgyűlési választásról szóló értelmezését olvashatjuk. Hát ez a a szabadság? Ráadásul nem is fogadta el minden képviselő(ugye, ha mindenki elfogadta volna, az legalább az egész nép nevében lett volna), de azt azért nem. Elfogadta a FIDESZ és a KDNP. Ez a nyugati államokban látott szabadság? Ez? Hát mutasson olyan nyugati országokat, ahol kötelező kirakni egy olyan nyomtatványt, mely a kormányzó pártszövetség választási értelmezése... És, ha van is ilyen, azt vajon Navracsics úr demokratikusnak találja?

És akkor még nem beszéltünk Schmitt Pálról, akinek a kinevezésével több demokratikus aggályom is van, de erről majd máskor.

"A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség húsz éve következetesen képviseli azt a politikát, melynek alappillére a szolidaritás, a szabadság, az állampolgári jogok
és az emberi méltóság feltétel nélküli tiszteletben tartása, valamint a jogbiztonság.
Meggyőződésünk, hogy minden olyan politikai törekvés, amely a szabadság korlátozása mellett kecsegtet a jólét hamis illúziójával, csak hazugságra
épülhet. Valódi jólét szabadság nélkül nem képzelhető el. A szabad élet legfőbb garanciája pedig a törvényes rend, éppen ezért a mindenkori kormány
alapvető feladata, hogy a kiváltságok helyett polgárainak tulajdonát, a jogbiztonságot és a törvényességet védelmezze."

Megint az említett dokumentumból való az idézet. Erre mit is mondjak? Talán azt, hogy nem lesz jólét. Legalábbis Navracsics szerint nem. Mivel ahhoz kéne szabadság. Már elkezdődött a szabadság-megvonás, reméljük nem folytatódik, sőt visszafordul, még akkor is, ha erre vajmi kevés esély is van jelenleg...

És ídézhetnék tovább a szövegből, de a lényeg nem változik: nem erre kapott felhatalmazást a kormány. Nem arra, hogy fantasztikus szóösszetételeket(NER, alkotmányozó nemzetgyűlés, forradalom a szavazófülkékben) találjon ki, ahelyett, hogy tenne is valamit. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg maga Orbán sem tudja, mit is jelentenek ezek a szóösszetételek, vagy nem is tudom minek nevezzem. Arra adott felhatalmazást a nép, ami a választási programban van. Arra, hogy "élvezhessék a nyugat-európai államokban látott szabadságot és jólétet." Mármint a nép, az istenadta nép, neki kéne élveznie. Nem felhatalmazást kapott erre, hanem megkapta a lehetőséget erre, de erről senki nem beszélt, erről az egész NER dologról. Hát igen, ez a baj. Megkapta a lehetőséget. Erről leginkább a szocik tehetnek. Ha jól kormányoztak volna, nem kapta volna meg erre a lehetőséget a FIDESZ. Késő bánat. Megkapta. Sajnos él is vele.

Azt pedig továbbra sem étem, hogy miért nem lehet ezt a választási végeredményt úgy felfogni, hogy egy győzelem. Egy nagyarányú győzelem. Az, de semmi több. És az országgyűlés pedig nem több annál. Nem alkotmányozó nemetgyűlést. Sőt el kell szomorítanom Orbán urat, de még csak nem i vált rendszert és semmit sem. Illetve egy váltás történt. Kormányváltás, de több nem. És remélem nem is lesz sokkal több(elnézve ezt az utat, lassan jön a diktatúra).

Arról most ne is beszéljünk, hogy hol és mikor tapasztalhattunk ilyet...

Ugyanakkor most szeretném hozzátenni, nem gondolom, hogy az lenne erre a jó megoldás, amit Gyurcsányék csinálnak, az Orbán Viktor képét a kötelezően falra rakandó(a NER-nyomtatvány mintájára) törvényjavaslattal, sem nem az a jó megoldás, amit a városháza művel, hogy kiteszik, és mellé lehet írni a véleményket, ez nyilvánvaló elviccelése a dolognak. Ez ennél komolyabb, pedig elsőre úgy hangzik, mint egy rossz vicc.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar vissza fogom sírni Bajnait. Pedig éppen ezt teszem...

 

Érdekes, hasznos cikkek, vélemények a témában:

http://kapcsolat.hu/blog/lukeforradalmarok_a_fulkeforradalomban

http://kapcsolat.hu/blog/csasztuska_a_falon

http://jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/az_otvenes_eveket_idezi_a_kormany_hatarozata

http://mszp.hu/belfold/bovebben/a-fidesz-kdnp-ujabb-hatart-lepett-at

http://index.hu/belfold/2010/07/05/bukhatnak_az_alsosok/?p=0

http://index.hu/belfold/2010/07/05/az_alkotmanybirosagon_nem_lesz_50x70-es_tabla/

http://index.hu/belfold/2010/07/02/holnaptol_ki_kell_fuggeszteni_a_kozepuletekben_a_nemzeti_egyuttmukodes_nyilatkozatat/

http://www.kim.gov.hu/misc/letoltheto/Politikai_Nyilatkozat.pdf

illetve a kormányprogram, melyből ídéztem:

http://static.fidesz.hu/download/481/nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf

ui.: az ötödik link, az index.hu portál parlamenti közvetítése, 2010.07.05-ről, mely napon sokan foglalkoztak az említett nyomtatvánnyal.

 

Címkék: fidesz demokrácia orbán viktor ner

 

Balsors.

ics , 2010.06.06. 22:10

 

Körülbelül ez a szó illik rá a legjobban a jelenlegi életemre. Összegyűjtöttem azt a 8 embert aki a legközelebb áll hozzám. Aki nem család, de a legközelebbi barátaim, akik azért elég sok mindent tudnak rólam. És nézem, hogy ezek közül mennyivel össze vagyok veszve. Legalábbis is sokat veszekszem velük.

Mindenki mondja, hogy megváltoztam, és változzak vissza, de nem mondja meg, hogy hogyan. Nem akar segíteni. És mindenki csak mondja, hogy más vagyok. És eleve nem életem legkiegyensúlyozottabb szakaszát élem éltemnek otthon sem, családi okok miatt, de, hogy mindennap veszekednek kelljen olyan emberekkel akik nekem a legjobban számítanak. És biztosan én vagyok a balfasz, hogy ennyit kell veszekednem, de attól még fájhat.

A legfrissebb amin felidegesítettem, hogy van nekem a legjobb barátom. Aki sokkal több annál. Gondolj amit akarsz, de tényleg, a legfontosabb a világon neki. És én is neki. Legalábbis ezt mondja. És én hiszek neki :)

És a legutóbbi időben volt pár nézeteltérésünk. Folyamatosan január óta. Attól félt, hogy lecserélem őt. Eszem ágában sem volt. Voltak emberek az életemben, akikkel szintúgy törődtem, és ezen besértődött. Mikor rájöttem, mennyire rossz ez neki, változtattam rajta. Remélem nem volt túl késő. Szerintem ippen-hogy nem. 

És most, ő összefogott a pszichológusommal. Természetesen nem a pszichológusom, csak egy olyan ember aki segít a gondjaimban. De ő is jóval több mint egy egyszerű barátom. És most ők ketten, teszik egymásnak amit eddig én.

És félek, félek, hogy elvesztek kettő olyan személyt akik nagyon-nagyon-nagyon közel állnak hozzám. Akiket bárhogy szeretek, akikről tudtam, hogy a legtöbbet tudnak nekem ártani, de azt hittem nem akarnak. De lehet hogy tévedtem?

Elmondom a példát. Van ez a két ember. És igenis féltékeny vagyok (komolyan mondom, ez kezd egy rossz szappanoperára hasonlítani)! Mert nekem ők ketten kellenek. És nem akarom, hogy ők szeressék egymást. Nem akarom, hogy kibeszéljenek, hogy összefogjanak, hogy együttesen szeressenek, utáljanak, haragudjanak. Ha úgy tetszik, ők a hatalmam két ága. Hogyha összefognak ellenem, oda a stabilitásom. Nem csak a felem, az egészem ledől. Odaveszek. Nincs kihez bújnom, ha valami rossz. Nincs aki megértene, szeretne feltétel nélkül.

És bevallom, félek. Félek, hogy egyszer ott hagynak a szarban, egymásért. Nem akarom! Nem akarom, hogy nekik legyen közük egymáshoz. Akarom, hogy panaszkodhassak az egyiknek a másiknak. Szó-mi-szó, nem akarom őket elveszíteni. Nem akarom, hogy ők egymáshoz meneküljenek, akár előlem. Azt akarom, hogy ők engem támogassanak, ne egymást.

Olyan kevés embertől kapok szeretet. Legalább tőletek. Ti nektek legyek fontosak. És legalább ti foglalkozzatok velem, titeket érdekeljen, hogy mi van velem.

Vagy hagyjatok el. Örökre. Akkor is kevesebbet kell szenvednem. Akkor is könnyebb nekem. Nem mondom, hogy találok jobbat nálatok. Nem mondom, hogy elviselem. Nem mondom, hogy nem sírnék. De legalább tudnám, hogy mi van. És nem az álmaimban élnék. És nem számítanék olyan dolgokra amik nincsenek.

Esztóknak mindig szoktam mondani, hogy milyen fontos, hogy legyen élet a burkon kívül. Nekem, az AKG a burkom. És ha összeérnek benne a szálak, akkor nincs körülötte élet. Nincs. Pedig kell. Aki nincs benne a napi körforgásban, aki az én véleményemre támaszkodik.

És jól esett, hogy felhívtatok. De ahogy mondtátok, nem annyira. Sajnos, az élet nem lehet tökéletes. Sajnos. Pedig milyen jó is lenne. Milyen jó lenne, most beszélni egyikőtökkel, a másiknak pedig ott lenne a kedvenc videómegosztója, ami miatt nem jön nomádba. Gondolom tudjátok miről beszélek.

Kellenek emberek akik nem csapnak be. Kellenek a bíznak bennem. Akik hisznek bennem. Akiknek számítok. Akik csalódnak bennem. Akik megbocsátanak. Akik ott vannak velem, amikor nehéz valamitől az életem (mint most). És akik ilyenkor nem hagynak cserben. Akiknek kisírhatom magam. Akik tanácsot adnak. Egyszóval akik szeretnek.

És ez a levél, vagy bejegyzés, igenis egy kérés. Kérés arra, hogy döntsetek. Döntsetek arról, hogy mi a prioritás. Mi a fontos nektek. Mit akartok tőlem, egymástól. És kérem mondjátok el nekem.

Köszönöm szépen.

 

 

Merre tovább európai foci?

kabe96 , 2010.04.13. 21:40

Az angol labdarúgó bajnokság évek óta a legerősebb Európában, a  BL legjobb négybe az elmúlt években 2-3 csapatuk volt, a döntőben is volt 1 általában, de 2 is előfordult. Idén egy angol cspat sincs ott a BL elődöntőben.

Európa legerősebb bajnoksága az angol.

A fent látható mondatot ismételte minden szakértő, laikus, fiatal, idős, és mindenki. A tempó hihetetlen, elképesztő edzők, remek játékosok, stb. És rengeteg pénz. Roman Abramovics a telesztárolt Chelsea-vel nyert már mindent, csak BL-t nem(de már Puskás Öcsi is megmondta: "kis pénz, kis foci. Nagy pénz, magy foci"). És mióta várja már azt. És idén sem fog. Abramovicsnál tízszer akkora tőkével rendelkezik a Manchester City tulajdonosi köre, a Abu Dhabi United Group for Development and Investment-hez köthető Arab Emirátusból származó milliárdos(ok) átigazoláspolitikája egyszerű: megveszünk mindenkit, akire egy-két okosember azt, mondja, h na ő az egyik legjobb/legtehetségesebb játékos a földön. És kétszer annyit adnak érte, mint amennyit ér. És ha ellenszenves ez a politka, ha nem a City jövőre simán lehet még BL szereplő, a Chelsea pedig valószínüleg bajnok lesz.

Kérdés, hogy lesz-e egyáltalán valami 6+5 szabály(a kezdőben 6 hazai játékos kell, hogy szerepeljen minimum, és a lisszaboni szerződés miatt már az EU sem szabhat gátat ennek) a jövőben bevezetve(úgy 5-8 éven belül). Ha lesz, akkor az viheti csődbe ezt a focit(mármint a City félét). Bár akkor is igazolhatnak, de több angolt kell, az már menehezíti a helyzetüket. Az UEFA nyilván a saját neveléseket akarja előtérbe helyezni. Valóban: egyre kevesebb klub épít a saját neveléseire.

Manchester másik végén, a másik problémával találkozunk. Ott pedig óriási adóságok terhelik a klubot. Az UEFA, ha jól tudom ezt is szabályozná, hogy mennyi hitele lehet egy klubnak. A Glaser család(a tulajdonos) ellen rendszeresen tüntetnek a szurkolók, erről nem rég a Narancsban volt egy cikk.

És kérdés, hogy lesz-e valaha csapat Arsen Wenger ifjaiból. Mert mindig a "nevelési fázis" van. És egyre inkább elérnek abba a korba, amikor már a játékos majd' pályája csúcsán van, de valami mindig hiányzik belőlük, talán a rengeteg sérülés, vagy éppen a hiányposztok(inkább a megbízhatatlan emberek: pl. Almunia s Gallas képes nagyon rossz napokat kifogni)

Idén a Chelsea és az Arsenal gyengébben játszva esett ki, míg a MU vitatható, a 'Pool, pedig a Loki féle csoportból tovább sem jutott(a Fiorentina és a Lyon jutott tovább). A bajnokság már csak kétesélyes, az Arsenal kiszált a versenyfutásból, de az a Chesea csupán egy ponttal vezet, a negyedik helyért is nagy a harc(lassan a 'pool kiszáll belőle, de a City és a 'spurs közt óriási a csata)

Máshol Európában

A német bajnokság egyre erősebb, mint ahogy azt az is bizonyítja, hogy a Bayern elődöntős a BL-ben. Óriási a harc a bajnokságban, Van Gaal Bayern-je vezet, majd Magath egy év alatt bajnokesélyessé faragott Schalké-ja. A címvédő Wolfsburg csak a középmezőnyben helyezkedik el, míg a tavaly szintén jó idényt futó Hetha utolsó. Szóval a német focival számolni kell, az biztos, viszont itt messze nincs annyi pénz, mint Angliában.

A francia bajnokság is nagyot lépett előre: van BL elődöntős csapatuk, míg a negyeddöntőben kettő is volt. A bajnokságban a Marseille vezet, utána pedig a meglepetés csapatok: Auxerre, Lille, és az idén feljutó Montpellier. Csak utánuk jön a BL elődöntős Lyon és a BL nyolcaddöntős, tavalyi bajnok Bordeaux. A Lyonnál évek óta tudatosan építik a csapatot, míg a Bordeauxban Laurent Blanc egy év alatt bajnokot kovácsolt belőlük, nem engedte el a sztárjait(Samakh, Gorcuff), de ez idén kevésnek bizonyul.

Olaszországban az Inter még triplázhat is, bár még semmit nem nyert, főleg, hogy a Roma, ha nyer vezeti a bajnokságot. Ranieri csapata óriási sorozattal ért fel az első helyre, többek közt az Intert is legyőzte a pár forduló után kiesőjelölt csapat. Leonardo Milanja biztos harmadik, azt gondolom a brazil tréner kihozta a keretből a maximumot. A Milannak voltak jó meccsei is az idényben, de kisebb-nagyobb hullámvölgyei is. Ebből az idős, elkényelmesedett keretből nem lehetett többet kihozni, főleg, hogy sérültjeik is vannak bőven.  A Palermo és a Samp óriásit csatázik a negyedik helyért, a Juve lassan az EL indulásnak is örülne, a Fiorentina és a Genoa csak a kilencedik és a tizedik. A Lazio tragikus idényt fut: csak három pontra van a kiesőzónától.

Spanyolországban számítani lehetett rá, hogy a Barca és a Real fog harcolni az első helyért, most a Barca egy ponntal vezet(ha ugyanannyi ponttal végeznek, akkor a Barca az első, mert jobb az egymás elleni mérlegük), de ők még a BL-ben is érdekeltek. Érdekes lenne, ha a 250 millió eurós Madrid nem nyerne semmit, és már csak a bajnokságban érdekeltek, míg a tavalyi hatkupás Barcával is könnyen megeshet mindez, mert a BL-ben nem állnak jól, és a bajnokságuk is könnyen elúszhat. A Valencia biztos harmadik, a negyedik helyért a meglepetés Mallorca és a Sevilla harcol, a Villareal jó második félévének kösznhetően már hatodik, az Atletico csak tizedik.

Idén rettentő izgalmasak az európai topligák, még sehol nem dőlt el semmi, a BL-ben is sok a meglepetéscsapat(nem hiszem, hogy sokan várták a négy közé a Lyont és a Bayernt). A következő idényekben fog eldőlni, hogy ki az, aki hosszabb távra építette csapatát, ki az akinek csak egy fellángolás az idei idény, és így tovább. Aki teheti nézzen meg minnél több meccset, hiszen mostantól csupa vérre menő harc lesz, akármelyik felsorolt bajnokságban.

Címkék: foci bl európai foci

 

Választási tippeim

ics , 2010.04.10. 23:57

 Fidesz: 57%
 MSZP: 17%
 Jobbik: 17.6%
 LMP: 6.4%
 MDF: 2.8%
 CM: 0.3%

Címkék: vélemény választás én mszp fidesz magyarország szavazás mdf cm jobbik hatalom lmp 1perces voks10

 

Kire?

kabe96 , 2010.03.16. 19:34

Kire szavazzunk. Először is leszögezném: én, mint választójoggal nem rendelkező ember, könnyen beszélek mindenféle helyes válaszói magatartásról.

Meggyőződésem, hogy a választójoggal élni kell, akkor lesz felelős választópolgár valaki. Na idáig sokan eljutottak, de kire? Most úgy néz ki, hogy lesz bent két korrput, megújulni képtelen, unalmas, ezerszer lejáratott párt(hiába mondja az MSZP, hogy megújulás, szerintem a Lendvai, Kovács, Gyurcsány, Kiss, Szekeres csapat, nem túl megújuló, Viktorról meg ne is beszéljünk), meg egy náci párt. A másik két párt akinek köze lehet egyáltalán a parlamenthez, azoknak egyenlőre az országos lefedettsége(hogy hol lehet rájuk szavazni, az ország hány százalékában) alig haladja meg az 50%-ot.

Az MDF magát demokratikus középnek nevezi, az az MDF, ahol még mindig mernek egyáltalán antalli örökségről beszélni, úgy, hogy most, aki ellenkezik Ibolykával, az ki lesz zárva(így ment el nem rég Lévai, régebben pl. Katona, ez ugye elég diktatórikus eszköz). Bokros Lajos egy remek közgazdász, de ő is hol liberálisnak nevezi magát, hol modern konzervatív(mostanában ez arra fele a szöveg, maguk jellemzésére), meg ugye MSZP-kormány volt minisztere. Ráadásul félig össze vannak borulva azzal az SZDSZ-el ami nincs, csak a pénze van meg(esküszöm furcsa volt látni, hogy "Demszky Gábor(SZDSZ)", már el is felejtettem őket).

És az LMP. Én rájuk szavaznék, és adnám le a kopogtatócédulámat is. Hogy miért?

1, Az egyetlen párt amely hiteles lehet, a Jobbik mellett, de hadd ne kelljen megmagyaráznom, miért nem akarok nyilas jelképket(és köszönéseket) látni a parlamentben. A nyílt kampányszámla pedig rendkívül jó ötlet, szükség van rá.

2, A zöld oldal egyetlen reménysége, ma egy európai országnak szüksége van zöld pártra, és ez az LMP.

3, Ráadásul foggal-körömmel hangsúlyozzák a roma integráció fontosságát.

Viszont ahhoz, hogy legyen magyarországi zöld párt a parlamentben, és ahhoz, hogy legyen magyarországon olyan párt ami hiteles, és nem is náci, legyen a parlamentben, ahhoz nem elég egy(vagy inkább 2) szavazat. Ahhoz kell a kopogtatócédula is(péntekig lehet beadni az OVB-nek), hogy minnél több területi lista meglegyen. Ráadásul véleményem szerint a magyar liberélis emberjogi politika egyetlen reményesége most az LMP. Hátadjunk egy lehetőséget, egy hiteles, zöld és értelmes politikának.

Címkék: választás lmp

 
1

Chile zászlaja

ics , 2010.02.09. 20:05

Összefoglalnám a mai term. tud. órákon hangzottakat, továbbá ezúton jelezném Hegymegi tanárnőnek, ez a hivatalos forrása a ma elhangzottaknak. A többieknek pedig demonstrálom mennyire szar az, hogy lehet, hogy valaki komolyan veszi az itt írottakat, és a saját földrajz óráján előadja. Nem baj, nincs levédve, nyugodtan tegye.

A piros a zászlóban a vért jelképezi, ami pedig sokszor fordul elő Chile történelmében, ugyanis sok harcot folytattak a gyarmatosítók ellen. Tudjuk, hogy az Andok-hegység jelentős része ebben az országban található. Ez a zászlóban is épp oly' könnyen észrevehető: a fehér színben, amely a hegység hófödte csúcsait jeleníti meg a szemlélő előtt. Ha ez az a személy mégsem jönne rá erre az egyszerű utalásból, biztosan rá jön a csillagból. Az ősi civilizációk ugyanis azt gondolták, hogy a hegység csúcsai olyan magasak, hogy szinte a csillagokat el lehet érni róluk. Az utolsó motívum pedig a kék négyzet, amely értelemszerűen a tengert jelképezi, amely elterül eme ország mellett.

Szíves elnézéseteket kérjük, de az órán elfelejtettük megemlíteni, az alakzatok választásának okát. A csillag öt ágú amely annak köszönhető, hogy az akkori időkben minél nyitottabb külpolitikát akartak, és közeledni akartak minden az öt (rajtuk kívüli) földrészhez . A négyzet pedig azért szabályos, mert a Chílében élőknek fontos alakzatuk, ugyanis nagyon szeretnék, ha az országuk nem ilyen szerencsétlen - hasáb? - alakú lenne, hanem inkább négyzet alakú. Bizonyos forrásokból úgy értesültünk, hogy pár héten belül Chile háborút indít a környező országok ellen, annak érdekében, minél hamarabb magukévá tehessék a kontinens nagyrészét, és ezáltal közelebb kerüljenek, - az ideális - négyzet alakú országhoz.

Akit tényleg érdekel a zászló az itt megtalálhatja. Érdekes módon sok mindenre ráhibáztunk!

Címkék: jövő amerika én vicc ország világ iskola irkafirka zászló földrajz akg

 

Life

ics , 2010.02.06. 23:55

 Talán a legfontosabb amit tanultam az elmúlt másfélévben az AKG-ban, az a legelső mondatok között volt. A nyitós levélen, szlogen: "egyszer fenn, egyszer lenn".

Hogy ebben a rövidke kis mondatkában, hogy benne van az amit most érzek, le nem tudom írni, el nem tudom mondani. Egyik másodpercben felrobbanok a dühtől, a másodikban pedig úszkálok a boldogság tavában. És ez a kontrasztosság elég idegesítő. Ezért vagyok most ideges, nagyon. Nem tudom, hol a fejem, hogyan tovább.

Címkék: jövő élet én mondás akg 1perces

 
1

Film idézetek

ics , 2010.02.02. 22:55

 "folytatom folytathatatlan utamat"
Sorstalanság

 "az embernek mindig több lehetősége van mint gondja"
Barátom Erik

 
5

Vallás. Miért írok erről?

ics , 2010.01.26. 21:20

Csak unatkozom. Vagyis nem, csak rossz a hangulatom. És gondoltam ki írom magamból. De nincs mit. Mert nem igazi rossz kedv ez, csak ideiglenes. Mondjuk mindegyik ilyen. Nem vagyok fáradt, lusta vagyok olvasni vagy tanulni. Minden bajom van. Rossz a közérzetem. Úgy érzem, hogy mindenki elfordult mellőlem, de legfőképpen a sors. Már ha van bármi természetfeletti lény, aki (vagy ami) irányítaná az életünket. Szerintem nincs. De néha ha szarban vagyok úgy érzem bár csak lenne. Érdekes dolog a teológia, vannak emberek akik egész életüket avval töltik, hogy ezt elemzik. De, hogy én mibe hiszek? Ami biztos egyik (eddig megismert) vallásban sem. Kisebb családom hitetlen, nagyobb családom katolikus. Nagymamám nem vallásos, de mégis mindig mondja, hogy ezért majd bűnhődni fog. Mert fél. Mint sok más ember. Fél az egyháztól. Amit nem csodálok. Viszont egy dolgot leszögeznék eszmefuttatásom elején: semmilyen vallású emberekkel nincs bajom!

A vasárnapi nap folyamán volt szerencsém belehallgatni egy katolikus szent misébe (egyébként rokonom vezette - Lendvai Zoltán (Zalán atya) - amire nem büszke vagyok, csak megjegyzem). És felháborodtam, hogy mi az Istenért (aki lehet, hogy nincs, lehet, hogy van) kell benne politizálni. Úgy kezdődött, hogy az 1989-es rendszerváltás milyen újdonságokat hozott életünkbe, és, hogy a 2010-es mennyivel nagyobbakat hoz. Legalábbis ez volt a lényege. És lehet, hogy én vagyok nagyon rossz akaratú, de én ezt utalásnak tekintem. Még pedig arra, hogy nagyon-nagy valószínűséggel a Fidesz fog kormányra kerülni az áprilisi országgyűlési választások következtében. És egy ilyen utalás után már lehetetlen jóindulattal hallgatni a többi megjegyzést, ami szintén a politikára vonatkozott. És nem értem, hogy az egyház mér pofázik bele a politikába. Két külön hatalom.

És van a többi egyház is amelyekben én azt nem tartom jónak, hogy engedjük, hogy 100 "miatyánkkal" megbánjuk az összes bűnünket. Kik ők ahhoz, hogy ítélkezzenek felettem? Hol van bármi bizonyíték Isten létezésére. Miért nem irányíthatjuk magunk a sorsukat. És bennem is bennem van, hogy ha valami nagyon kell, akkor imádkozom. És el is tudom magammal hitetni, hogy az eredmény, emiatt van, de legbelül tudom, hogy ez csak is rajtam múlott. Mindegyik felekezet tagja úgy érzi, hogy ő valami miatt más mint a többi vallásos ember. Pedig nem. Hisznek valamiben, és ez jó, de ne essünk túlzásokba. Persze, jó egy közösséghez tartozni, de ezt nem biztos, hogy akkor kapom meg a legjobban, ha hallgatom valaki prédikációját, aki elvileg Istentől jön hozzám, és megmondja a tutit. Akkor járjunk film-klubbokba, stb...

És az, hogy valaki "alás szolga" legyen, nem szeretném. Merjen gondolni amit akar, merjen ellentmondani, és saját belátása szerint cselekedni. Ne függjön annyira a Világtól. Csak magától. Merje azt tenni, ami szerinte a jó!

A másik dolog meg az idő pazarlás. Mennyire sok idő már az életeből a templomba/zsinagógába/mit' tom én hova járás. Egyszer-egyszer buli (bemutatni a fél zsinagógának... - aki tudja, az tudja) eljárni, de nem rendszeresen. Vagy csak én gondolkodom hülyén. És ez olyan hobbi mint nekem a moziba járás. Mert végül is az is befolyásol. Csak ott én döntöttem el mikor/mire ülök be. Bár a vallás sem kötelező. (elég vicces, amikor én már egy gondolattal előbb gondolkodom, mint írok, és rájövök mekkora hülyeséget írok, mégis leírom). 

Szóval a vallás jobb lenne ha személyre lenne szabva és nem ugyanaz lenne mindenkinek. De az élet nem ilyen. A törvények sem személyközpontúak. Vicces is lenne. Szóval, öreg koromra, nekem is majd lehet, hogy egyetlen megbízható társam az egyház lesz, de egyelőre én a barátaimmal lelkizek, és az ő tanácsukat kérem, akkor is ha nem mindig jók. De ők azért mégis csak ismernek.

Amire rájöttem, hogy a vallás azaz időseké: akik időmilliomosok és biztatásra szorulnak, és önállótlanok. Persze nem az összes idős. Csak aki egyedül van.

És nekik ez jó is. És mivel nem tudom, mi lehet a jövő, nem merem kijelenteni: nem vagyok vallásos, és soha nem is leszek.

Címkék: vélemény én vallás egyház barátság zsidó szokás más különböző poltika katolikus önálló

 
1

Magyar átok?

kabe96 , 2010.01.24. 15:36

Pénteken kázilabdában kiszoptunk a csehektől. Szombaton futsalban kiszoptunk a csehektől. Mind a két meccsen mi voltunk az esélyesek. Magyar átok, hogy megnyert meccset engedünk ki a kezünkből.

Magyar átok is lehet, hiszen kézilabdában ezt mindig eljátszuk(női kézilabda BL-döntő, a Görbicz nélküli Győr idegenben döntetlenezik, majd itthon kikap). De most kt nap alatt kétszer, két külön sportban, esélyesként.

Pénteken a továbbjutásért játszott a Csoknyai-csapat, mely a legesélyesebb franciákkal való megelepetés döntetlene után lélektelenül játszva kikapott a csapat, a nem túl acélos spanyoloktól. Aztán a Franciao.-Spanyolo. meccs döntetlen lett, így tudtuk, hogy nem leszün másodikak, mert ahhoz spanyol győzelem kellett volna. Aztán jött a mi meccsünk, ahol 22 percig ritka szarul, lélektelenül játszott a csapat(a bírok sem voltak velünk), majd varázsütésre kiegyenlítettünk, végü a szünetben 1 gólos volt a hátrány. Reménykedve ültünk le a televízió-készülék elé és néztük azt, hogy na most már lendületben vagyunk. Ehelyett újra lélketelen és rossz játék. Így esett ki a magyar férfi kézilabda-válogatott már a csoportkörben az auszriai EB-n. Ugye alapból Nagy Laci nélkül volt a magyar csapat, hiszen jó eséllyel a spanyol válogtaottba fogják honosítani a sok éve Barcelonában profiskodó átlövőt. Az utolsó meccsen bal-átlövőből 2 gólt szereztünk összesen(elején Laluska kettőt, azzal mentünk is 2-0-ra), Ilyés 0 gól, Krivokapics 3 gól(mindegyik 7-esből), szerintem Eklemovics sem dobott(aki egész EB-n borzasztó volt) és így hiába próbálkozott a sérüléséből visszatérő Császár(aki a meccs legjobbja lett) és Katzirz, dőnként Fazekas. A Csoknyai-csapat szégyenteljesen szerepelt.

A hazai rendezésű futsal EB-n sem jött össze amit akartunk. Másnap elégtételt vehetett volna a magyar futsal válogatott, hiszen miután kikapott Azerbajdzsántól(ahol van vagy 9 brazil, az edző is az, ellenünk "csak" 5 játszott, ráadásul Azerbajdzsán hol Európa azt nem tudom, Brazíilia főleg nem), de a csehek jobban így elég lett voltna a döntetlen. A kapitány(Kozma Mihály, aki már a magyar futsal-edző-képzésért is felel) feltette a berettyóújfalui, sok éve együtt játszó sort, jól is kezdék a meccset, Dróth góljával(aki csere volt) vezettünk is. Aztán a jobbnak nevezett sor lőtt gólt: Gyurcsányi passzát a világválogatott Lódi lőtte be, majd megint Gyurcsányi passzából szerzett gólt Lódi, de nem adta meg a bíró(közben mikor időt kért a kapitány igen idegesen így szólt: "énrám figyeljél bazdmeg"). Így a szünetben 2-0 ide. Aztán megint Gyurcsányi-Lódi és gól. Majd lehozták a kapust, így 6 mezőnyjátékosuk volt, a lebdaszerzés után pedig Dróth lőtte be a saját félpályájáról. 4-0(a kapitány már mosolyog). Majd ugye kapus nélkül fáraszottták a mieninket és szépen jöttek fel végül picit több, mint egy perccel a vége előtt már 5-4-re vezettek. Mi is lehoztuk  a kapust és 39 másodperccel a vége előtt Gyurcsányi gólt lőtt, Horti Gábor(kommentátor) meg nem kicsit üvöltött. Aztán megint kapus le és 19 másodperccel a vége előtt belövik. Hát botrányos, de ez van hazain 7600 néző előtt nem bírunk ki 15 percet a nélkül, hogy ne kapjunk 5 gólt... 39 kibaszott másodperc, de az aki 39 másodperc alatt gólt kap, az vessen magára és nem is érdemli meg, hogy a legjobb 8 közé jusson, nem is jutott...

Sok rutinos játékos(így Madarász) lemondja a válogatottságot. Viszont a Futsal magyarországi jövője mindenképp szép, egyre több a profi csapat, az ifi csapat és hazai rendezésű az EB.

Kéziben mag én értem, hogy nincs Nagy Laci, aki tényleg klasszis(mondjuk a honsításra ne panaszkodjunk: Puljezevics, Krivokapics, Eklemovics...), Mocsai aki szerintem nem nagy durranás lemondja, mert nem érzi a bizalmat vagy nem tudom és nagy kedvencem Perez Carlos(honosítás...) is lemondta, mert 38 évesen nem bírná a sorozatterhelést. Ami szégyen az az, hogy a számomra egyébként szimpatikus Csoknyai István nem lemond, hanem "elkezdjük a munkát Londonra". Lehet, hogy sok a hiányzó, meg aki most épült fel a sérüléséből, meg, hogy alig játszanak a klubjukban, sőt biztos, meg lehet, hogy még csak most kezdi építeni a csapatot, sőt ez is biztos, de akkor is, az a csapat ami döntetlenezik a franciákkal, csak képes lenne a csehekel is döntetlenezni... Alap elvárás volt a középdöntő, vállalta, nem ment.

Címkék: kézilabda szégyen magyar válogatott nagy lászló futsal kozma mihály csoknyai istván cseh válogatott

 

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása