1

Magyar átok?

kabe96 , 2010.01.24. 15:36

Pénteken kázilabdában kiszoptunk a csehektől. Szombaton futsalban kiszoptunk a csehektől. Mind a két meccsen mi voltunk az esélyesek. Magyar átok, hogy megnyert meccset engedünk ki a kezünkből.

Magyar átok is lehet, hiszen kézilabdában ezt mindig eljátszuk(női kézilabda BL-döntő, a Görbicz nélküli Győr idegenben döntetlenezik, majd itthon kikap). De most kt nap alatt kétszer, két külön sportban, esélyesként.

Pénteken a továbbjutásért játszott a Csoknyai-csapat, mely a legesélyesebb franciákkal való megelepetés döntetlene után lélektelenül játszva kikapott a csapat, a nem túl acélos spanyoloktól. Aztán a Franciao.-Spanyolo. meccs döntetlen lett, így tudtuk, hogy nem leszün másodikak, mert ahhoz spanyol győzelem kellett volna. Aztán jött a mi meccsünk, ahol 22 percig ritka szarul, lélektelenül játszott a csapat(a bírok sem voltak velünk), majd varázsütésre kiegyenlítettünk, végü a szünetben 1 gólos volt a hátrány. Reménykedve ültünk le a televízió-készülék elé és néztük azt, hogy na most már lendületben vagyunk. Ehelyett újra lélketelen és rossz játék. Így esett ki a magyar férfi kézilabda-válogatott már a csoportkörben az auszriai EB-n. Ugye alapból Nagy Laci nélkül volt a magyar csapat, hiszen jó eséllyel a spanyol válogtaottba fogják honosítani a sok éve Barcelonában profiskodó átlövőt. Az utolsó meccsen bal-átlövőből 2 gólt szereztünk összesen(elején Laluska kettőt, azzal mentünk is 2-0-ra), Ilyés 0 gól, Krivokapics 3 gól(mindegyik 7-esből), szerintem Eklemovics sem dobott(aki egész EB-n borzasztó volt) és így hiába próbálkozott a sérüléséből visszatérő Császár(aki a meccs legjobbja lett) és Katzirz, dőnként Fazekas. A Csoknyai-csapat szégyenteljesen szerepelt.

A hazai rendezésű futsal EB-n sem jött össze amit akartunk. Másnap elégtételt vehetett volna a magyar futsal válogatott, hiszen miután kikapott Azerbajdzsántól(ahol van vagy 9 brazil, az edző is az, ellenünk "csak" 5 játszott, ráadásul Azerbajdzsán hol Európa azt nem tudom, Brazíilia főleg nem), de a csehek jobban így elég lett voltna a döntetlen. A kapitány(Kozma Mihály, aki már a magyar futsal-edző-képzésért is felel) feltette a berettyóújfalui, sok éve együtt játszó sort, jól is kezdék a meccset, Dróth góljával(aki csere volt) vezettünk is. Aztán a jobbnak nevezett sor lőtt gólt: Gyurcsányi passzát a világválogatott Lódi lőtte be, majd megint Gyurcsányi passzából szerzett gólt Lódi, de nem adta meg a bíró(közben mikor időt kért a kapitány igen idegesen így szólt: "énrám figyeljél bazdmeg"). Így a szünetben 2-0 ide. Aztán megint Gyurcsányi-Lódi és gól. Majd lehozták a kapust, így 6 mezőnyjátékosuk volt, a lebdaszerzés után pedig Dróth lőtte be a saját félpályájáról. 4-0(a kapitány már mosolyog). Majd ugye kapus nélkül fáraszottták a mieninket és szépen jöttek fel végül picit több, mint egy perccel a vége előtt már 5-4-re vezettek. Mi is lehoztuk  a kapust és 39 másodperccel a vége előtt Gyurcsányi gólt lőtt, Horti Gábor(kommentátor) meg nem kicsit üvöltött. Aztán megint kapus le és 19 másodperccel a vége előtt belövik. Hát botrányos, de ez van hazain 7600 néző előtt nem bírunk ki 15 percet a nélkül, hogy ne kapjunk 5 gólt... 39 kibaszott másodperc, de az aki 39 másodperc alatt gólt kap, az vessen magára és nem is érdemli meg, hogy a legjobb 8 közé jusson, nem is jutott...

Sok rutinos játékos(így Madarász) lemondja a válogatottságot. Viszont a Futsal magyarországi jövője mindenképp szép, egyre több a profi csapat, az ifi csapat és hazai rendezésű az EB.

Kéziben mag én értem, hogy nincs Nagy Laci, aki tényleg klasszis(mondjuk a honsításra ne panaszkodjunk: Puljezevics, Krivokapics, Eklemovics...), Mocsai aki szerintem nem nagy durranás lemondja, mert nem érzi a bizalmat vagy nem tudom és nagy kedvencem Perez Carlos(honosítás...) is lemondta, mert 38 évesen nem bírná a sorozatterhelést. Ami szégyen az az, hogy a számomra egyébként szimpatikus Csoknyai István nem lemond, hanem "elkezdjük a munkát Londonra". Lehet, hogy sok a hiányzó, meg aki most épült fel a sérüléséből, meg, hogy alig játszanak a klubjukban, sőt biztos, meg lehet, hogy még csak most kezdi építeni a csapatot, sőt ez is biztos, de akkor is, az a csapat ami döntetlenezik a franciákkal, csak képes lenne a csehekel is döntetlenezni... Alap elvárás volt a középdöntő, vállalta, nem ment.

Címkék: kézilabda szégyen magyar válogatott nagy lászló futsal kozma mihály csoknyai istván cseh válogatott

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr61698119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the.freeman42 2010.01.25. 21:09:10

tudtad h a nagy lacit a spanyolok meghonosítják?
minek megy el? nem bírja a magyarságot?

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása