1

Chile zászlaja

ics , 2010.02.09. 20:05

Összefoglalnám a mai term. tud. órákon hangzottakat, továbbá ezúton jelezném Hegymegi tanárnőnek, ez a hivatalos forrása a ma elhangzottaknak. A többieknek pedig demonstrálom mennyire szar az, hogy lehet, hogy valaki komolyan veszi az itt írottakat, és a saját földrajz óráján előadja. Nem baj, nincs levédve, nyugodtan tegye.

A piros a zászlóban a vért jelképezi, ami pedig sokszor fordul elő Chile történelmében, ugyanis sok harcot folytattak a gyarmatosítók ellen. Tudjuk, hogy az Andok-hegység jelentős része ebben az országban található. Ez a zászlóban is épp oly' könnyen észrevehető: a fehér színben, amely a hegység hófödte csúcsait jeleníti meg a szemlélő előtt. Ha ez az a személy mégsem jönne rá erre az egyszerű utalásból, biztosan rá jön a csillagból. Az ősi civilizációk ugyanis azt gondolták, hogy a hegység csúcsai olyan magasak, hogy szinte a csillagokat el lehet érni róluk. Az utolsó motívum pedig a kék négyzet, amely értelemszerűen a tengert jelképezi, amely elterül eme ország mellett.

Szíves elnézéseteket kérjük, de az órán elfelejtettük megemlíteni, az alakzatok választásának okát. A csillag öt ágú amely annak köszönhető, hogy az akkori időkben minél nyitottabb külpolitikát akartak, és közeledni akartak minden az öt (rajtuk kívüli) földrészhez . A négyzet pedig azért szabályos, mert a Chílében élőknek fontos alakzatuk, ugyanis nagyon szeretnék, ha az országuk nem ilyen szerencsétlen - hasáb? - alakú lenne, hanem inkább négyzet alakú. Bizonyos forrásokból úgy értesültünk, hogy pár héten belül Chile háborút indít a környező országok ellen, annak érdekében, minél hamarabb magukévá tehessék a kontinens nagyrészét, és ezáltal közelebb kerüljenek, - az ideális - négyzet alakú országhoz.

Akit tényleg érdekel a zászló az itt megtalálhatja. Érdekes módon sok mindenre ráhibáztunk!

Címkék: jövő amerika én vicc ország világ iskola irkafirka zászló földrajz akg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr11743760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the.freeman42 2010.02.14. 13:46:27

a wikipédia linken amit megadtál, azon nem ez van írva :S
de mind1... szal most annak higgyek amit leírtál, vagy annak amit kijelöltél forrásnak?? :/

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása