1

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar vissza fogom sírni Bajnait...

kabe96 , 2010.07.05. 18:01

Csúnyákat fogok írni, mert nagyon kiborít a kormány legújabb döntése, mely szerint a NER(Nemzeti Együttműködés Rendszere)-nyomtatványt ki kell függeszreni az összes kormányzati épületben, legalább 50x70 cm-es méretetben, ráadásul A tábla megfelelõ állapotáról és szükség szerinti cseréjérõl intézkedni kell.” Akinek meg nem kötelező, azt meg megkérik a rendeletben. Fantasztikus.

Már most elegem van a forradalomból, az alkotmányozó nemzetgyűlésből és a NER-ből is. Nem szavakban kell forradalmat csinálni. Sőt sehogy sem kell. Itt nem forradalom volt. Itt egy demokratikus választás volt. Remélhetőleg nem az utolsó. Pedig ebbe az irányba haladunk. Mármint, hogy nem igazán lesz több. Orbán Viktor fejében rendet kéne tenni, mert nem kell itt forradalom. Mire fel kéne? És pont Ő lesz itt a nagy forradalmár. Habár lehet. már megcsinált pár forradalmat, párttagot küldött az ÁSZ élére, párttag lett Magyarország legfőbb méltósága(illetve most épp nem azok, mert nem lehetnek, de 2 hete még azok voltak, felesleges volna vitatni párthovatartozásukat). Ez aztán a forradalom.

Vajon az emberek ezért szavaztak a FIDESZ-re? Hogy bemennek az önkormányzathoz és elolvassák azt a fenomenális szöveget, melyben elolvashatjuk, hogy az elmúlt két évtized zavaros volt és most szerezte vissza a magyar nép az önrendelkezés jogát? Egyből utána jön az '56 - rendszerváltás - 2010 tengely(szavazófülkei forradalom). Most álljunk meg egy percre. Megkérem Orbán Viktort, hogyha esetleg ezt a posztot olvasgatná, legyen szíves gondolkozzon el rajta, hogy milyen alapon jön Ő ahhoz, hogy április 11-ét összevesse október 23-val? Egyáltalán hogy lehet egy lapon emlegetni ezeket?

Sőt, mi az, hogy erre kaptak felhatalmazást. Nem erre. Megnéztem a FIDESZ választási programját, rákerestem benne a "Nemzeti Együttműködés Rendszere" szavakra, majd csak az előbbi kettőre. Nem fogjátok kitalálni...Egy darab találat nem volt. Senki nem tudott erről a képződményről, talán maga Orbán Viktor sem, illetve remélem, hogy nem, mert akkor érthetetlen, hogy miért nem írta le a választási programba...

Most éppen Navracsics úr demokráciáról szóló írását olvasom, szintén a választási programba.

"A Fidesz 1988-ban éppen azért alakult, hogy ennek egyszer s mindenkorra
véget vessen, a magyarok is valódi demokráciában éljenek, s élvezhessék a nyugat-európai államokban látott szabadságot és jólétet."

Ezt írja Navracsics. Ez papíron szép és jó, sőt gyakorlatban sem megvalósíthatatlan, de a FIDESZ tettei nem igazolják, a jelenlegi frakcióvezető által leírtakat. Neki az a demokrácia, hogy kötelezi az állami intézményeket egy nyomtatvány kirakására, ráadásul megszabott méretben, sőt arra is ügyelni kell, hogy milyen állapotban van az... Ráadásul nem akármilyen nyomtatvány, hanem az, melyben a kormányó pártszövetség idei országgyűlési választásról szóló értelmezését olvashatjuk. Hát ez a a szabadság? Ráadásul nem is fogadta el minden képviselő(ugye, ha mindenki elfogadta volna, az legalább az egész nép nevében lett volna), de azt azért nem. Elfogadta a FIDESZ és a KDNP. Ez a nyugati államokban látott szabadság? Ez? Hát mutasson olyan nyugati országokat, ahol kötelező kirakni egy olyan nyomtatványt, mely a kormányzó pártszövetség választási értelmezése... És, ha van is ilyen, azt vajon Navracsics úr demokratikusnak találja?

És akkor még nem beszéltünk Schmitt Pálról, akinek a kinevezésével több demokratikus aggályom is van, de erről majd máskor.

"A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség húsz éve következetesen képviseli azt a politikát, melynek alappillére a szolidaritás, a szabadság, az állampolgári jogok
és az emberi méltóság feltétel nélküli tiszteletben tartása, valamint a jogbiztonság.
Meggyőződésünk, hogy minden olyan politikai törekvés, amely a szabadság korlátozása mellett kecsegtet a jólét hamis illúziójával, csak hazugságra
épülhet. Valódi jólét szabadság nélkül nem képzelhető el. A szabad élet legfőbb garanciája pedig a törvényes rend, éppen ezért a mindenkori kormány
alapvető feladata, hogy a kiváltságok helyett polgárainak tulajdonát, a jogbiztonságot és a törvényességet védelmezze."

Megint az említett dokumentumból való az idézet. Erre mit is mondjak? Talán azt, hogy nem lesz jólét. Legalábbis Navracsics szerint nem. Mivel ahhoz kéne szabadság. Már elkezdődött a szabadság-megvonás, reméljük nem folytatódik, sőt visszafordul, még akkor is, ha erre vajmi kevés esély is van jelenleg...

És ídézhetnék tovább a szövegből, de a lényeg nem változik: nem erre kapott felhatalmazást a kormány. Nem arra, hogy fantasztikus szóösszetételeket(NER, alkotmányozó nemzetgyűlés, forradalom a szavazófülkékben) találjon ki, ahelyett, hogy tenne is valamit. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg maga Orbán sem tudja, mit is jelentenek ezek a szóösszetételek, vagy nem is tudom minek nevezzem. Arra adott felhatalmazást a nép, ami a választási programban van. Arra, hogy "élvezhessék a nyugat-európai államokban látott szabadságot és jólétet." Mármint a nép, az istenadta nép, neki kéne élveznie. Nem felhatalmazást kapott erre, hanem megkapta a lehetőséget erre, de erről senki nem beszélt, erről az egész NER dologról. Hát igen, ez a baj. Megkapta a lehetőséget. Erről leginkább a szocik tehetnek. Ha jól kormányoztak volna, nem kapta volna meg erre a lehetőséget a FIDESZ. Késő bánat. Megkapta. Sajnos él is vele.

Azt pedig továbbra sem étem, hogy miért nem lehet ezt a választási végeredményt úgy felfogni, hogy egy győzelem. Egy nagyarányú győzelem. Az, de semmi több. És az országgyűlés pedig nem több annál. Nem alkotmányozó nemetgyűlést. Sőt el kell szomorítanom Orbán urat, de még csak nem i vált rendszert és semmit sem. Illetve egy váltás történt. Kormányváltás, de több nem. És remélem nem is lesz sokkal több(elnézve ezt az utat, lassan jön a diktatúra).

Arról most ne is beszéljünk, hogy hol és mikor tapasztalhattunk ilyet...

Ugyanakkor most szeretném hozzátenni, nem gondolom, hogy az lenne erre a jó megoldás, amit Gyurcsányék csinálnak, az Orbán Viktor képét a kötelezően falra rakandó(a NER-nyomtatvány mintájára) törvényjavaslattal, sem nem az a jó megoldás, amit a városháza művel, hogy kiteszik, és mellé lehet írni a véleményket, ez nyilvánvaló elviccelése a dolognak. Ez ennél komolyabb, pedig elsőre úgy hangzik, mint egy rossz vicc.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar vissza fogom sírni Bajnait. Pedig éppen ezt teszem...

 

Érdekes, hasznos cikkek, vélemények a témában:

http://kapcsolat.hu/blog/lukeforradalmarok_a_fulkeforradalomban

http://kapcsolat.hu/blog/csasztuska_a_falon

http://jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/az_otvenes_eveket_idezi_a_kormany_hatarozata

http://mszp.hu/belfold/bovebben/a-fidesz-kdnp-ujabb-hatart-lepett-at

http://index.hu/belfold/2010/07/05/bukhatnak_az_alsosok/?p=0

http://index.hu/belfold/2010/07/05/az_alkotmanybirosagon_nem_lesz_50x70-es_tabla/

http://index.hu/belfold/2010/07/02/holnaptol_ki_kell_fuggeszteni_a_kozepuletekben_a_nemzeti_egyuttmukodes_nyilatkozatat/

http://www.kim.gov.hu/misc/letoltheto/Politikai_Nyilatkozat.pdf

illetve a kormányprogram, melyből ídéztem:

http://static.fidesz.hu/download/481/nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf

ui.: az ötödik link, az index.hu portál parlamenti közvetítése, 2010.07.05-ről, mely napon sokan foglalkoztak az említett nyomtatvánnyal.

 

Címkék: fidesz demokrácia orbán viktor ner

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr732131419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ics 2010.07.07. 20:37:53

Népszabiban azt olvastam, h van ennek egy támogató csoportja fácsén akik többen vannak mint azok akik nem akarják. durva.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása