Kire?

kabe96 , 2010.03.16. 19:34

Kire szavazzunk. Először is leszögezném: én, mint választójoggal nem rendelkező ember, könnyen beszélek mindenféle helyes válaszói magatartásról.

Meggyőződésem, hogy a választójoggal élni kell, akkor lesz felelős választópolgár valaki. Na idáig sokan eljutottak, de kire? Most úgy néz ki, hogy lesz bent két korrput, megújulni képtelen, unalmas, ezerszer lejáratott párt(hiába mondja az MSZP, hogy megújulás, szerintem a Lendvai, Kovács, Gyurcsány, Kiss, Szekeres csapat, nem túl megújuló, Viktorról meg ne is beszéljünk), meg egy náci párt. A másik két párt akinek köze lehet egyáltalán a parlamenthez, azoknak egyenlőre az országos lefedettsége(hogy hol lehet rájuk szavazni, az ország hány százalékában) alig haladja meg az 50%-ot.

Az MDF magát demokratikus középnek nevezi, az az MDF, ahol még mindig mernek egyáltalán antalli örökségről beszélni, úgy, hogy most, aki ellenkezik Ibolykával, az ki lesz zárva(így ment el nem rég Lévai, régebben pl. Katona, ez ugye elég diktatórikus eszköz). Bokros Lajos egy remek közgazdász, de ő is hol liberálisnak nevezi magát, hol modern konzervatív(mostanában ez arra fele a szöveg, maguk jellemzésére), meg ugye MSZP-kormány volt minisztere. Ráadásul félig össze vannak borulva azzal az SZDSZ-el ami nincs, csak a pénze van meg(esküszöm furcsa volt látni, hogy "Demszky Gábor(SZDSZ)", már el is felejtettem őket).

És az LMP. Én rájuk szavaznék, és adnám le a kopogtatócédulámat is. Hogy miért?

1, Az egyetlen párt amely hiteles lehet, a Jobbik mellett, de hadd ne kelljen megmagyaráznom, miért nem akarok nyilas jelképket(és köszönéseket) látni a parlamentben. A nyílt kampányszámla pedig rendkívül jó ötlet, szükség van rá.

2, A zöld oldal egyetlen reménysége, ma egy európai országnak szüksége van zöld pártra, és ez az LMP.

3, Ráadásul foggal-körömmel hangsúlyozzák a roma integráció fontosságát.

Viszont ahhoz, hogy legyen magyarországi zöld párt a parlamentben, és ahhoz, hogy legyen magyarországon olyan párt ami hiteles, és nem is náci, legyen a parlamentben, ahhoz nem elég egy(vagy inkább 2) szavazat. Ahhoz kell a kopogtatócédula is(péntekig lehet beadni az OVB-nek), hogy minnél több területi lista meglegyen. Ráadásul véleményem szerint a magyar liberélis emberjogi politika egyetlen reményesége most az LMP. Hátadjunk egy lehetőséget, egy hiteles, zöld és értelmes politikának.

Címkék: választás lmp

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr751845074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása