Wizards of Waverly Place - a film

ics , 2009.09.25. 17:33

 Itthon vagyok, betegen, nincs jobb dolgom mint filmet nézni. Először nem tudom, hogy melyiket szeretném, majd eszembe jut, hogy az egyik kedvenc sorozatomból (lásd komment) nem rég csináltak egy filmet. Nem tudtam mire számítsak, általában nem szoktam szeretni amikor egy sorozatot folytatnak, más formában, de úgy, hogy utána még a sorozat is folytatódik... 

A film a sorozatra alapul, amely egy olyan háromgyermekes varázsló családról szól. A három gyerek nagyon különböző. A legidősebb Justin (David Henrie) az iskola legokosabb tanulója, kedves mindenkivel, és a környezete elfogadja, igaz kicsit furcsának találják. Az egyetlen lány tesó - és egyben talán a leghíresebb - Alex (őt Selena Gomez kelti életre) aki minden bajba benne van, de egy nagyon szerethető lány. Az egész történet őrá alapul. Ő mindig elkövet valami hülyeséget, amit varázsattal próbál kijavítani, de általában csak rosszabbítja a helyzetet. A legfiatalabb testvér Max (Jake T. Austin) aki csak mellékszereplőként van jelen. Ő az, aki a "szerencsétlent" - reméljük csak - játssza a sorozatban illetve a filmben.

A film úgy kezdődik, hogy a két szülő: Jerry (David DeLuise) és Theresa (Maria Canals Barrera) elindul vakációzni a gyerekek nélkül. A gyerekek lelkére köti, hogy nem hagyhatják el a házat. Csodák-csodájára Alex mégis megpróbálja - természetesen varázslattal. Ez pedig mint mindig, balul sül el. De szerencsére a házban van Justin aki visszahozza, de ez sajnálatos módon tönkretszik éttermüket. Természetesen ekkor jönnek haza a szülők akik azt adják büntetésként, hogy a gyerekeknek is velük kell nyaralni a Karib-tengernél (juj, de borzasztó :D). 

Tehát elindul a család nyaralni, egy kikötéssel: semmi varázslat, mindenki hagyja otthon a varázspálcáját (igaz, enélkül is tökéletesen tudnak varázsolni). Mikor megérkeznek Alex utálatosan viselkedik, de legalább életszerűen. Mondjuk ki: a fenébe kívánja az egészet. Mikor elmennek történelmi romokat nézni akkor is csak panaszkodik. Ráadásul Max bolondot csinál (varázslattal) egy varázslóval. Ekkor a férfi rájön, hogy ők is varázslók, és a segítségüket kéri testvére papagájból emberré változtatásában. Azt mondja, van az erdő mélyén egy kő ami bármilyen varázslatot vissza tud csinálni. Persze a szülők hallják ezt a beszélgetést, és nem engedik, hogy a gyerekeik bármit is keressenek.

A szülőket a gyerekek (vagy épp fordítva?) nagyon kihozzák a sodrukból, aminek eredménye az, hogy a szülők nem ismerik egymást, sőt gyerekeiket sem. Apuka flörtöl másik nőkkel, anyuka is bepasizott, és boldogak, nem is rémlik, hogy van családjuk. A gyerekek viszont annál boldogtalanabbak, és annál inkább vissza akarják csinálni. A két idősebb gyerek elindul az ex-varázslóval (és annak végtelenül ellenszenves papagájával) az erdőbe, ahol nagyon sok megpróbáltatás során eljutnak a kőig. Itt egy nagyon érzelmes jelenet következik, hogy jaj, minden utálatossággal szemben, mennyire szereti egymást a két testvér, mennyire felnéznek a másikra.

Sok nehézség árán végül sikerül megszerezniük, amit az előbb már említett papagáj elcsen tőlük. A gyerekek teljesen kétségbe eseten futnak a madár után, de egyszer csak szembejönnek szüleik akiknek elmondják, hogy mi történt. Theresa lehetetlennek tartja, hogy gyerekeire ne emlékezzen, ezért vissza is indul a szállodába.

A gyerekek az apjukkal maradnak, aki szerint csak úgy lehetne megoldani a helyzetet ha az egyik gyerek teljes erővel rendelkezne. Ezért a két idősebb gyerek úgy dönt, hogy megmérkőznek az erőért. Váratlan színhely váltás és egy Quiditch pálya szerűségen találjuk magunkat. Itt küzd meg egymással a két testvér. Alex nyer. De mire visszacsinálhatná tettét, elkezd halványulni (mert a szülei nem jöttek össze egymással). Erre megérkezik az anyuka a kővel, és Alex azt kívánja legyen minden úgy ahogy az régen volt.

Ez megtörténik, és újból azt a konfliktust látjuk amely következményeképpen történt az egész. A szülők persze nem emlékszenek a történtekre, viszont a gyerekek nagyon megörülnek szüleiknek és sok öleléssel zárul a film.

Szerény véleményem szerint a film azoknak jelenthet igazán élményt akik a sorozatot is rendszeresen nézik. Az tetszett benne, hogy elhittem, hogy ez valóságos, a varázslatok sem tűntek annyira távolinak mint a tv episzódokban. A film cselekményére nem  az izgalamas kifejezést, hanem inkább a szórakoztató kifejezést használnám. Tele van humorral, vicekkel, a másik piszkálásával. Itt is tükröződött mindegyik szereplőnek a szerethetősége. A film rettentő jól van megcsinálva, jók az effectek (igaz engem a Harry Potter-re emlékeztetnek, de sebaj). A szereplők képességeiben most sem kellett csalódnom, sőt.

Apropó szereplők: nagyon szeretem Selena Gomezt, jól is néz ki, és azt hittem, hogy ő valahogy nem a következő Miley. Nem ismertem csak WOWP-ból és emiatt visszafogotnak gondaltam. De megnéztem az egyik klippjét (klikk!) és arra jutottam, hogy ennél nagyobb ribit is rég láttam. A csaj zenéit nem igazán szoktam hallgatni, de azért ő erről a legismertebb (új albuma most jön ki kedden).

Alapjában véve a film tetszett, de azért nem venném meg 10$-ért iTunes-on. Akit érdekel a film, az itt megtudja nézni (klikk!).

Címkék: vélemény tv sorozat film én kultúra humor disney selena gomez wizards of waverly place daviv henrie

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr171406192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása