2012 - Figyelmeztettek - pt1: Globális felmelegedés

turczia42 , 2009.12.06. 17:09

Sokak úgy tartják ez azt jelenti, hogy egyre több a buzi...
Na most erre én mit mondjak? 

Olvad az Antarktisz, áradnak a folyók, kevés a hó és nyáron elviselhetetlen a meleg. Ezek a következményei a globális felmelegedésnek, a jelenlegi szinten. Nem tudjuk mi jöhet még.

Ugye a film, amit mostanság játszanak a mozikban, az is erről az oldalról közelíti meg a világvégét. A föld magja felforrósodik és a kéreg megolvad, így a szilárd talaj gyorsan a földtengerbe zuhanhat, ami(Heuréka!) az óriási tömegek által felduzzad(dagály, csak kicsit nagyobb)és tovább bontja a földkérget.
Ez nálunk, a valóságban nem történhet meg. De vigyáznunuk kell.

Állatok halnak százszámban és percenkét hal ki egy élőlénycsalád vagy akár -faj. Ez körülbelül még 100-120 évig mehet így, azután súlyos(nagyonnagyonnagyonnagyon) következményekkel kell számolniuk a leszármazottainknak. De persze nem szabad megengedni, hogy még egy évszázadon át így menjen a világ rendje.
Először is be kéne tiltani a dohyányzást. Ez nem fog sikerülni, de legalább korlátozódna. A felmelegedés okainak 15%-át a dohyánzás keltette füst teszi ki. Emellet van a 28% gyár- és iparfüst, a 30% gépjárműfüst, a 12% ózónlyuki napfényszivárgás illetve, ami vicces, a 10% élőlény általi kalóriaégetés(a maradék 5% az egyéb füstkibocsátás és az ünegházhatás kelltette melegedés).
Tudtad, hogy minél többet mozogsz, annál rosszabb a világnak?

Nagyon kicsi mennyiség meleget adsz ki magadból, amikor megerőlteted magadat vagy csak szimplán elfáradtál valamiben(ez jelen esetben a szexre is vonatkozik). Nos ez nagyon kicsi, ha egyedül csinálod(nem a szexet... -.-'). De ha már száz ember fut egy versenyen az már jóval nagyobb mennyiségű hőkészlet kibocsátását jelenti.
Ez bizony 7 milliárd embernél nem elenyésző mennyiség...

Most Koppenhágában tüntet többezer tinédzser diák azért, hogy tegyenek valamit a kongresszuson a globális felmelegedés megakadályozásáért, de a kongresszus sajnos egyelőre nem kívánja megmenteni egyetlen élhető bolygónkat (egyelőre :D), a Földet.

Tehát, bár nem fog összeomlani alattunk a földkéreg, de ha nem fognak össze a világ népei egy cél érdekében, akkor sosem lesz jobb szeretett Földünknek.

Címkék: film emberek cigi világ globális felmelegedés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr171578247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása