1

Hányan vagyunk?

kabe96 , 2009.10.27. 12:07 · 1 trackback

Az elmúlt hetekben megint felvetődtt a kettős állampolgárság kérdése, a KDNP kezdeményezésére. Most úgy fest egyik parlamenti pártnak sincs ellenére, mint ismeretes Retkes Attila megválasztása után kijelentette: Ő igennel szavazott a kettős állampolgárságra. Most úgy néz ki a MSZP-nek csak egy a fontos: ne legyen szavazati joguk.

A FIDESZ eddig nem beszélt a témáról, bár mindenki kedvence, a nemzet orvosa, Mikola István, bő 3 éve megemlítette, hogy, ha megkapják a határon túliak, az állampolgárságot, akkor a FIDESZ akár 20 évig is hatalmon lehetne. Ez túlzás, de kétségtelen jót tenne nekik, ha megkapnák a kettős állampolgárságot. Az SZDSZ is mellette van: Retkes és Szent-Iványi vezetésével. AZ MSZP-nek nem lenne ellenére, de szavazati jogot ők nem adnának. Tehát érdemileg nem adnák meg nekik a magyarságot, hát nem véletlenül. A FIDESZ, KDNP, SZDSZ, eddig, mint párt azt mondta: adjuk meg. Na most a maszop nem, ebből következően nem szavaznának rájuk. Nem valószínű, hogy ezt a javaslatot a parlament kétharmaddal elfogadja, de mindenesetre ebben is lehet látni a FIDESZ kormányzásainak alapjait. A kétharmad azt jelenti: meg kell szavaznia a két nagy pártnak.

Mivel úgy néz ki most nem fogadják el, már csak az a kérdés: a FIDESZ jövőre megszavazza - e? Mert jövőre az MSZP nem fog parlamenti egyharmad+1 tagú frakciót delegálni, a Jobbik meg fogja szavazni és Viktoék is. Kérdés: akarják - e. Nekik nyilván jó, ha szereznek 5 millió új szavazati joggal rendelkező állampolgárt, melynek többsége rájuk szavazna. Így a FIDESZ 12-16 évet valóban kormáyozhatna, de ez már a jövő zenéje...

A bejegyzés a HVG Október 24.-én megjelenő cikke(Felmenőben a cikk címe) alapján készült.

Címkék: magyar mszp fidesz magyarország szdsz kdnp állampolgárság

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr321461307

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kettős állampolgárság és MSZP 2009.11.02. 17:20:01

Négypárti egyeztetést kezdeményez az MSZP a Fidesz–KDNP törvényjavaslatáról.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ics 2009.10.28. 11:45:00

Az adójuk ebbe az országba folyna? NEM! Akkor meg mi a faszért szavazhatnák meg a mi elnökeinket akik a MI adóinkról és MI gazdaságunkról döntenek? Őket az baszottul nem érinti, hogy itt van-e vizitdíj, hány %-os az ÁFA, stb. Egyáltalán ő nekik miért kellene az állampolgárság? Miért lennének boldogabbak? Komolyan mondom: nem értem...

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása