Világhatalom a játékban - Rubik Ernő és kockája

turczia42 , 2009.10.19. 19:04

Tudtad, hogy az eredeti(3x3x3) Rubik kockának körülbelül 200-280 kirakási lehetősége van?
Te ki tudnád rakni a 2x2x2-es Rubik kockát 1,32mp alatt?

Mert ez így van. És valaki ki tudja.
De ha csak bűvös kockának nevezem már akkor is mindenki tudja miről van szó. Még az amcsik is sőt talán még a kíniak is. És mindez egy magyar keze közül került ki: Rubik Ernő

A Rubik kockának mára nagyon sok változata elterjedt és még most is terjed hiszen új hírek vannak a játék ezen terén: megjelent két új Rubik-találmány, a Mirror Cube és a Rubik360. Előbbi majdnem ugyanaz, mint az eredeti Rubik kocka, csak méretekkel kell játszani és nem színekkel. A forgatása könnyeb, de kirakása egyeseknek bonyolultabb lehet.
A Rubik360 inkább türelemjáték, mint logika, de mindkettőt magába foglalja, mert nem csak hogy rá kell jönni, hogyan forog a gömb, de a kézügyesség segítsége nélkül semmire sem lehet menni. A lényeg, hogy van 3 gömb egymásban és a belső gömbből indulva mind a 6 színes golyót ki kell juttatni az annak megfelelő színű, külső gömbön található helyére.

Rubik Ernő játéka egyaránt szórakozás kicsiknek és nagyoknak, okosaknak és butáknak, időseknek és fiatalaknak és ami a legfontosabb, magyaroknak és nem magyaroknak is.

Emellé találtam egy érdekes idézetet is, ami azért tetszik, mert bizonyítja, hogy aki ki tudja rakni e kockát, az valamiért elmondhatja magáról, hogy különb, mint a többi. Pedig nem így van.

"A környezetem véleménye ellenére átlagos kiskölyök voltam - bár igaz, óvodában a hátam mögött raktam ki a Rubik-kockát."          A. J. Christian

Címkék: én idézet rubik kocka világ tini

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr471461344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása