1

C&S: pt1 - Online messengerek

turczia42 , 2009.09.25. 17:55

Hazamegyek, leülök a gép elé, bekapcsolom, betölt, én várok és amikor végre elindult, megfogom az egeret, kattintanék az internetre, de ehelyett mi jön be?
Hát persze, hogy a Windows Live Messenger(Macintoshon: MSN Messenger)...
Nem mintha bajom lenne vele, sőt!
A világban minden arra ösztönöz, hogy beszélgess, társalogj, kommunikálj, mert így el vagy foglalva, így érzed jól magad. És mindezt "aktív internetkapcsolat alatt működő kommunikációs üzenetküldő programokkal" próbálja megerősíteni.

(WL)MSN, Yahoo! Messenger, ICQ, AIM, Google Talk, Skype.
Ezenkívül vannak a közösségi portálok, amik bár nem ide tartoznak de megemlíteném, hogy nagyon idegesítő naponta 7-ből 6 üzenetet az iWiW-től, a Facebook-tól, a MyVip-től és a MySpace-től kapni. Na de ezt hagyjuk.

Tehát: (WL)MSN, Yahoo! Messenger, ICQ, AIM, GTalk, Skype.
Sokak naponta 4-5 vagy akár 6-7 órát is eltölthetnek másokkal való chateléssel és ezt nem lehet megállítani. A világban már senki nem tud élni e kommunikációs programok nélkül.
Itt egy kicsit közreműködnek a közösségi portálok is, ugyanis minél többen ismernek, minél többvalakit ismersz (és persze meglesznek így az msn/y!m/icq/aim címek is) annál többet fogsz beszélgetni, annál többet ülsz a gép előtt és a végén teljesen elrontod az életed.
Persze lehet chatelés közben dolgozni is a gépen, de csak beszélgetésre nem szabad 1(max. 2) órát vesztegetned. Főleg nem, ha iskolás vagy, másnap úgyis találkozol barátaiddal, ott lesz időd beszélgetni.

És most mondjunk valamit a jó oldaláról is:

  • akárki,
  • akárkivel,
  • akármiről,
  • akármikor(de tényleg),
  • akárhol(persze kell hozzá számítógép meg net),
  • akárhonnan(a meebo, az ebuddy és a nimbuzz segít ebben),
  • akármennyit(ingyen van nem úgy mint a telefon),
  • akárhogyan,
  • akármit.

Ez a felsorolás remélem magában foglalja azt a pozitívumot, amit ha belegondolok semmi más nem tud megadni. És ezért szeretnék azok oldalára állni, akik a chatelés mellett szavaznak.

A második rész: Az iPhone és az iPod Touch
És most megyek MSN-ezni...de télleg.

Címkék: közösség chat messenger én számítógép fejlettség

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr661406462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ics 2009.09.27. 08:54:57

Egyetértek veled, ha nem viszed túlzásba, akkor teljesen normális 1 órát eltölteni gépelőtt, úgy, hogy közbe nem csak chat-elsz

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása