12

Képernyőhöz ragadva

turczia42 , 2009.09.23. 11:05

avagy, háztűznézőben a sorozatoknál...

Született Feleségek, Szökés, Lost, Cobra 11, CSI: Mindenféle helyszínelők, NCIS, Gyilkos Számok, Doktor House, Barátok Közt, Jóban Rosszban, Jóbarátok, Simpson Család, Family Guy, aztán amit nem biztos, hogy mindenki ismer: Futurama, Alias, 24, Smallville, Dokik, Hősök, Rex felügyelő, Ki vagy Doki?, Rejtély, Rejtelmek szigete ésatöbbi, ésatöbbi, ésatöbbi...

Már annyira sok van, hogy nem is tudom, mennyit kéne még leírnom, hogy legalább megközelítse az igazi értéket. De azt megmondhatom, hogy négyszámjegyű a szám amit keresek. Nos hát az nagyon sok, sőt annyira sok, hogy nem lenne idő megnézni már annyit se amennyit ide fölírtam. Na de ezt hagyjuk.

Nos, ha már mindenkinek van egy képe ezekről a sorozatokról, akkor gyorsan felejtse el őket. Egy kicsit visszarepülünk az időben, méghozzá 1964-be. Ebben az évben indította el Gene Roddenberry minden idők eddigi leghosszabb és legsikeresebb sorozatát a Star Trek-et.
6 science-fiction(sci-fi, tudományos-fantasztikus) filmsorozat, összesen 726 epizóddal, 11 mozifilm és több tíz, akár több száz könyv, játék, stb.

Ez akkora sikert aratott, hogy évekkel később elkezdtek sci-fi sorozatokat kitalálni, lehetőleg úgy, hogy kicsit se hasonlítson az ST-re. Voltak téren át utazók(Stargate, Csillagkapu), voltak időn és téren át, egy dobzban utazók(a már említett Ki vagy Doki?, Doctor Who), voltak az emberiséget a robotok gyilkoló hada elől menteni próbáló katonák(Battlestar Galactica, Csillagközi Romboló, jeez mien fordítás) és voltak egy űrkereskedelmi és békeközpontban tevékenykedő alienek is(Babylon 5).
Ezeket ti nagy valószínűséggel nem ismeritek, de én imádom ezeket és volt lehetőségem teljesen végignézni őket(a Star Treken kívül).

Mára ez már teljesen kihalt, mindenki szappanoperákat és egymástól jelenteket és vizuális lehetőségeket lopó akció-kaland-krimi sorozatokat néz. Nem tudom letagadni: a CSI: Miami, NY-i és még istentseérdeklimien helyszínelők, meg az NCIS mind ugyanarról szól más megfogalmazásban.
És látom közvetlen környezetemben is, hogy mennyire istenítik ezeket, ez náluk a déutáni program és ezt én el se tudom képzelni. Én a saját kis Futuramámból megnézek naponta 1-2-t(21p/epizód) és azzal jól elvok. De nagyanyám, anyám, barátaim is, ismerősök, mindenki:

Sorozat sorozat hátán és desszertnek egy kis sorozat. Na ne!

És az emberek függőségben szenvednek, mert muszáj megézniük, meghalnak, ha lemaradnak egy epizódról. És ez persze így van jól, mert ha nézed, akkor már nézzed meg az egészet, de a mai sorozatok már nem olyan minőségi sorozatok mint egykor voltak.
Barátok Közt...
Jóban Rosszban...
Na, de kérem!? 

Címkék: tv sorozat én függőség világ tini

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr431397504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ics 2009.09.22. 18:56:56

Én személy szerint nem nézek ilyen okos szappanoperákat, de azért van 3 disney chanel sorozat amit muszáj hetente megnéznem: The Suite Life on Deck, Wizards of Waverly Place, Sonny With a Chance. Nem tudom, hogy ez az új magyar disney-n megy, e nem is érdekel. Én ezekre rákeresek youtube-on és angolul eltöltök ezekkel heti 1 órát.

Meg persze néztem a legjobb magyar sorozatot, a TŰZVONALBANt! De most már az nincs, mert a negyedik évadra nincs pénz! Pedig azt tök jó volt!

turczia42 2009.09.22. 19:20:25

@ics: ehh pisti ehh... az is szappanopera-alfaj... csak ien lütyő magyar akció, de megmondom amit gondolok: sz*r.

ics 2009.09.22. 19:35:41

@turczia42: egy fenét... tök jó... én imádtam
nem tom mért. nem is akarom megtudni: csak... és egyáltalán nem szar (ne csillgozd, magadat csak nem moderálod ki :P)

Shanizmus azaz Kacifántos Jack .(Joe haverja) (tör · http://www.shanizmus.blog.hu 2009.09.23. 20:08:48

öööööööö hátizé igazából leszarom ki lesz a miniszterelnök,am nemtom miletmás azírásmódban---am sorozat na igen szarompunci szappanoperák áááááá utálom az összes sorozatot-TT-t néha nézek de ha lehet akk inkább nem-nemszeretemasorozatot csak a filmeket.

z@lán 2009.09.23. 21:04:08

sztem a tűzvonalban egyszerűen nézhetetlen ! ! ! aztán a BK meg JR azok meg szánalmasak (bár a barátok köztöt néha nézem :D:D:D)! ! ! ja és sztem a 2 legjobb sorozat a szökés, és a született feleségek, meg esetleg a CSI:miami. (az első kettő az nálam függőség, de oan jók :P)... ja és a felsorolásnál kihagytad a lostot ami sztem fontos... na és kiaz aki nem ismeri a 24 ? ? ? az is elég ütős !

Shanizmus azaz Kacifántos Jack .(Joe haverja) (tör · http://www.shanizmus.blog.hu 2009.09.24. 20:28:23

zalámn! te a haverom zalán zali vagy vagy téged nem ismerlek?

turczia42 2009.09.24. 21:19:20

lost... télleg... beleírtam, kösz zalán.
nem hiszem kacifántos jack, hogy ismered, zalán az osztálytársam(ettől még ismerheted csak mondom)... :D

z@lán 2009.09.24. 22:08:41

ki ez a jack ? ? ? am meg nem vok zali, hanem zalán szal nem hiszem h ismerjük egymást... :P

ics 2009.09.25. 12:54:39

@z@lán: esztókot ismered? neki a spanja... ám én sem gondolom, h ismeretik egymást, bár ki tudja, kicsi a világ!

ics 2009.09.25. 12:57:53

@Sániizmus azaz Kacifántos Jack .(Joe haverja): nem azért de az, h ki irányítja az országot, és kidönt az életedet befolyásoló gazdasági kérdésekről, és, hogy a társadalom őt mennyire fogadja el, az szerintem naon fontos. elég durván befolyásolja az életed... no offence

turczia42 2009.09.25. 13:17:57

@ics: miről beszéltek?? mivan a köv miniszerelnökkel??
@semimikg: miaz hogy miez?? blog... mi lenne?

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása