1

Most ezt mért kell?

kabe96 , 2009.09.11. 18:38

Most ezt mért kell? Kérdezheti ezt Retkes Atilla Magyar Bálinttól, Kóka Jánostól... De kérdezheti ezt Magyar Retkestől és így tovább. SZPE(Szabadelvű Polgári Egyesület) lassan elnevezetné magát régi nagy SZDSZ-esek Kókista szövetségének is magát. Magyar Bálint kilép a pártból, de a frakcióból nem. Erre jogot ad a magyar alkotmány és jogot ad a Magyar Blintban elhelyeszkedő tartás, ami(mint ez is bizonyítja) igen kicsi. Kuncze, Magyar, Sándor Klára... És még sok-sok Kókista. Milyen hozzáállás ez? Nem tetszik az elnök kilépünk? egyre biztosabb, hogy nem jutunk be a parlamentbe, a pártban sincs funkciónk, már a kormány sem ad annyit a pályázatokkal. Erre mit csinálnak: új majdnem pártot. Remek. Feladják a küzdelmet azért, hogy legyen liberális párt a parlamentben, jövőre is. Többről van itt szó, mint arról, hogy nem értenek egyet. Retkes kb. 2 dolgot mondott, ami új volt: a kettős állampolgárság megadása és a korrupció kiűzése. Szerintem ez a Retkes féle párt ezerszer jobb, mint akár a Kóka, akár a Fodor féle szadesz. Új arcok kellenek, új irányok... Ez megvan. Kóka beszélhet nekem itt a gazdaságról, hol rontottuk el... Kóka volt gazdasági miniszter, elvileg mindent megtett azért, hogy jó legyen itt a gazdaság. Ha mindent megtett akkor ő valami hatalmas lúzer. Kóka nem mond le a frakcióvezetésről. Mért? Nem tudni. Meggyőződésem, hogy Retkesnek nehéz dolga van, de addig nem lehet pártot csinálni amíg a frakció nem arra szavaz amit mondasz...

Magyar valamikor nagy politikus volt, akinek hittek, de ezzel a döntésével leírta magát. Az, hogy sok nagy kilépett(Magyar, Wittinghoff, Konrád...) egy olyan dolog, ami lehetőséget ad újarcok felbukkanására és ha ezt jó ki tudja használni az SZDSZ, akkor az előnyükre válhat. Egyébként eddig is bukkantak fel új emberek, de többségük szóra se méltó. Viszont azt nem értem miért nem lehetne előrehozni Szent - Iványit. Európában elismert politikus, aki egyértelműen Retkes mellett van.

Címkék: vélemény politika magyarország szdsz európa állam

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr891375683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ics 2009.09.12. 09:47:42

ezzel naon nem értek egyet, arcon majd kifejtem miért... egyik nap láttam Retkest... annál erőszakosabb arcot gárdisták közt is rég láttam.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása