Káros szenvedélyek

ics , 2009.09.08. 20:40

 

Gondolom nem vagyok egyedül, akármerre megyek az utcán be kell lélegzem a büdös dohány szagát mert több millió állampolgártársamnak ez a hóbortja, és ezt közterületen teszi. A törvények engedik, nem tudok mit csinálni, 18 éves kor felett szíve joga. De az, amikor saját korombeliek (vagy fiatalabbak) az utcán cigivel a szájukban járkálnak az mélységesen felháborít. Ki az a barom aki ki adja nekik? Megígérem a blog olvasóinak, hogy én fogok erről felmérést készíteni! És, hogy a belvárosban művelik. Lehet, hogy én parázom túl a dolgot, de utolsó dolgom lenne mindenki előtt szívni, akkor inkább valami eldugott helyen.

 

Nálunk az AKG-ban természetes az, hogy valaki dohányzik, vagy nem. Szerintem ez azért van, mert nálunk nem attól lesz valaki menő, hogyha cigizik, vízi-pipázik netalán drogozik hanem attól, hogy jól tanul, kedves, humoros, vagy még sorolhatnám. Nem azt állítom, hogy nálunk nincsenek olyanok akiknek rendszeresen van cigi a kezükben (illetve szájukban), de nem hivalkodóan csinálják. Ez szerintem egy elég nagy különbség.

 

Viszont vannak ismerőseim, akik másik iskolákba járnak, és mondják, hogy nyolcadikos korukban a fél osztály cigizik iskola után a kis parkban. Azért ne mondja azt nekem senki, hogy ez nem nonszensz! A tanárok meg nem azt mondják, hogy ne cigizzenek, hanem, hogy ne az iskola területén. Hát kezit-csókolom Erika néni magát komolyan nem a gyerekek, hanem az iskola sorsa érdekli?! Én ezzel nem értek egyet!

 

Komolyan azt akarjuk, hogy ne nyugat felé fejlődjünk (pl. Amerika: ahol könnyebb 18 év alatt fegyvert kapni mint alkoholt) hanem tapossunk újból a saját magunk lábnyomaiban? Játsszuk újra az előző néhány évtizedet? És maradjunk le még jobban? Ezt senki sem gondolhatja komolyan. És ezt nem valamelyik felső döntés tudja megváltoztatni, hanem Mi! Ha mi, gyerekek elítéljük a dohányzást (tudom, nagyon nehéz megtenni), akkor nem fogja az ifjúságot érdekelni a cigaretta.

 

Teóriám (tudom, elég pihent agyú) szerint ennek következtében csökkenni fog a kereslet e termékek iránt. Emiatt áremelést fognak végrehajtani aminek következtében kevesebb ember fogja tudni megengedni magának. Ebből is látszik, hogy mennyire sokat megtehetnénk azzal, hogy nem szokunk rá valami oltári nagy badarságra. 

Címkék: oktatás közösség drog cigi iskola állam szenvedély tini akg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr471366801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása