4

Tolerancia Magyarországon

kabe96 , 2009.09.03. 17:11

Hogy van az hogy annak ellenére, hogy itt élünk Európa szívében és bő 5 éve jó esélyekkel indultunk az Eu-ban, de itt Magyarországon az emberek jelentős része nem bír várni ha mozgássérült öregembert tolnak át a járdán(mert Ő ugyebár annyira nagyon siet...) ,vagy ha 2 homoszexuális a HÉV-en smárol, egyenesen felháborodik az ember... Miért, miért, miért?

A tolerancia egyszerű emberi érték, melyet nem szabad elhagynunk, az sokba kerülhet. Pedig elég jó úton járunk afelé, hogy eme tulajdonságunkat elhagyjuk. Ez egy két oldalú dolog. Egyértelműen hibás az aki nem bírja elfogadni azt hogy valaki öreg és lassan megy át előtted a járdán vagy ha valaki buzi. Ez további kérdéseket szül, elsősorban: miért nem lehet elfogadni ha valaki "más"? Ez a "más" szó kulcsfontosságú, én elfogadom ha valaki nem szereti a buzikat, ha valaki utálja a cigányokat(tehát Ő "más", mint én, mert én nem utálom őket), pedig nem tetszik, de elfogadom, ők miért nem fogadják el ha buzi? Nem fogok most itt előadni a rasszizmusról, mert az is van itt bőven, majd később, de ezek szorosan összefüggenek. Magyarország az emberi értékeket nézve is mélyre süllyedt. Nem mondom, hogy a szélsőjobb, mert nem akarok rámutatni erre és erre, mint az ovódások, hogy "Ő a hibás", pedig tudnék párat... Átfogóan kell kezelni ezt a problémát, ha nincs cigánybűnözés(szerintem nincs), akkor nincs Jobbik-kérdés se. Majd máskor írok a magyarországi kissebbségek helyzetéről(ami általában elég kétségbeejtő), mert ez is kapcsolódik ehhez.

Kanyarodjunk vissza az eredeti témához: azt írtam több hibás van, ezt így gondolom, mert az fasza, hogy van ez a probléma, de mért nem lépünk fel ellene. Ha mennek megállítani a meleg-felvonulást, több ezren mi miért nem megyünk a Kossuth-térre több ezren tüntetni a tolerancia mellett? Miért? "Nincs aki megszervezze", "félünk a Gárdától", ne szerencsétlenkedjünk már az álérvekkel. Gyengék, gyávák vagyunk, többen vagyunk, de gyengék, gyávák... A másik, egy saját élmény: Barcelona mellett vidámpark, reggel az egyik játékra felvittek egy mozgássérült csoportot, megáll mindenki(tehát nem megy a sor, ebből következik: később kerül sorra) egy darab rossz szó nem hangzott el. Majd bekerültek kocsiba csak nézek: milyen jó, hogy ez itt működik, mi lenne ebből nálunk... Természetesen kifele megint minden megáll, kimennek... Egészen biztos vagyok benne nálunk ez nem menne. Hát ebben elmaradtunk Európától főleg a "nyugat"-nak nevezett részektől.

Címkék: meleg idős ember

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altervilag.blog.hu/api/trackback/id/tr471358101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ics 2009.09.03. 17:32:57

Én nem háborodok fel ha egy meleg pár smárol közterületen, nem is zavar jobban mintha két ellentétes nemű ember csinálná ugyanezt. Te sokkal jobban elfogadóbb vagy mint én. Ha valaki nem ért velem egyet akkor én megpróbálom megnevelni (több-kevesebb sikerrel). Az pedig elég nagy baj, hogy félni kell a gárdától. Én is félek (ti tudhatjátok a legjobban), pedig nem vagyok se cigány, se zsidó. Félek, hogy megtámadok mert nem értek velük egyet. És akármennyire unszimpatikusak a mai helyzetben nem tudnál arra rávenni, hogy ki menjek ellenük tüntetni. Ez a baj. Milyen demokrácia az ahol csak az erősebbik fejt(het)i ki a véleményét?

kabe96 2009.09.03. 20:01:07

@ics: ne vedd magadra ha te nem itéled el, nem neked szól. Milyen demokrácia? Majd máskor, részletesebben...

kabe96 2009.09.03. 20:02:37

@ics: Ne vedd magadra, ha nem ítéled el. Milyen demokrácia? Majd később részletesen...

ics 2009.09.05. 23:05:04

@kabe96: azért csak most jelenik meg, mert az adminoknak engedélyezni kell, de azt mindjárt átírom

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a NĂ©pkertben.

süti beállítások módosítása